Els professionals de cada servei que han participat en l’auditoria interna han permès evidenciar la traçabilitat dels diferents sistemes de treball: com es planificació l’atenció a partir de la detecció de necessitats, com es registra l’atenció que es duu a terme, com s’explora la percepció de les persones ateses sobre el servei rebut, com s’analitzen els resultats i com es proposen millores.

La norma ISO 9001 posa èmfasi també en la gestió de les persones professionals, especialment en el referit a la formació. Per tant, a cada servei s’ha auditat com es vetlla pel manteniment de les competències professionals, a partir de l’execució dels plans anuals de formació i de l’avaluació de l’aplicabilitat.

En l’auditoria interna d’enguany, per fer un diagnòstic de situació, s’han introduït dos continguts proposats per l’auditora externa: l’impacte en el canvi climàtic de l’atenció prestada i la nostra contribució a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS: https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/ ). Aquesta informació serà considerada en fer l’anàlisi DAFO i dels requisits de les parts interessades, per tenir-la en compte a l’hora d’establir els objectius de qualitat i de maneig del risc i l’oportunitat  pel proper període, l’any 2025.

En el marc de la millora contínua de la qualitat de l’atenció, en els informes d’auditoria interna s’han fet constar algunes situacions no conformes, que hauran de ser revisades per la direcció per tal de proposar les corresponents mesures de correcció. També de cada servei s’han identificat algunes observacions, referides a aquells aspectes que, tot i no ser no conformes, sí són susceptibles de millora. En l’informe de  tots els serveis es fan constar també les àrees d’excel·lència, per reforçar les pràctiques innovadores que es duen a terme a cada servei i que poden ser susceptibles de difondre, tant a nivell intern de la pròpia l’organització com cap enfora, per ajudar el sector a avançar cap a l’excel·lència.

Com fem cada any al novembre, enguany també hem volgut explorar la satisfacció del personal de Drecera, considerant aspectes com les condicions de seguretat dels espais, la informació que reps del teu centre de treball, el treball en equip i el clima laboral, entre altres. Aquesta informació és molt valuosa per detectar quines millores són susceptibles de ser treballades durant el proper període.

En el cas de que portis  més de 6 mesos treballant amb nosaltres, hauràs rebut al correu personal un enllaç amb el  formulari que has pogut respondre fins el 5/12. Hem rebut un total de 82 respostes, el que suposa una participació del 59,9%.  En relació a la participació de l’any anterior, d’un 62,7%, suposa un descens del 4,5%. L’any vinent  ens agradaria tenir moltes més respostes.

Les següents figures descriuen el perfil de les 82 persones que han respost l’enquesta:

El Comitè de Qualitat està analitzant els resultats, per fer les propostes de millora més adients pel proper any. De moment, us podem avançar que la satisfacció global obté un resultat de 8.33 a l’enquesta, sent major que 7 la valoració que fan el 92.6% dels 82 professionals que responen el qüestionari (76 de 82); és un resultat lleugerament superior (suposa un augment de 0.4%) al de l’any anterior, que va ser del 92.2%. En relació al clima laboral el resultat de les enquestes és d’un 8.57, i el 91.4% del professionals dels 82 que han respost, el valoren amb una puntuació de 7 o més (75 de 82). És un resultat també superior al de l’any 2023 (suposa un augment de 5.5 %), que va ser del 85,9%.

Conforme es vagin analitzant els aspectes específics explorats, us anirem informant pels diferents canals que tenim dels resultats i de les propostes de millora que es generin.

Moltes gràcies a tots i totes que heu participat a l’enquesta!